Högerextremister drabbade samman med polis

Publicerad 2010-08-30 13:17

Aktivister från antimuslimska EDL drabbade på lördagen samman med polis. Bråket ägde rum i samband med att hundratals aktivister protesterade mot vad de uppfattar som islams utbredning i England, rapporterar AP.

English Defense League (EDL) samlade 700 deltagare till demonstrationen i Bradford i norra England. EDL-aktivister kastade flaskor, stenar och rökbomber mot polisen. Hundratals poliser var på plats för att hålla isär EDL-demonstrationen och en motdemonstration anordnad av United Against Fascism. Fem personer ska ha gripits i samband med tumulten.

EDL beskriver sig som en fredlig organisation som motsätter sig islam. Kritiker menar dock att det rör sig om en rasistisk och våldsam grupp.

Ämnen

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.