Tidskriften Expo nominerad till årets kulturtidskrift

Publicerad 2010-08-13 12:33

Tidskriften Expo har nominerats till årets kulturtidskrift. Priset, som är inrättat av Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter, delas ut under Bok- & Biblioteksmässan i Göteborg.

De övriga nominerade är Filter, Ful, Nutida Musik, Paletten. Prissumman på 40 000 kr är skänkt av den litterära akademin Samfundet De Nio. Utöver prissumman får den vinnande tidskriften dessutom ett konstverk av Fredrik Norén. Årets jury har haft sina möten i Norrbotten och består av Peo Rask, Ida Folkesson, Ingrid Fredriksson, Erik Jonsson och Mattias Alkberg. Priset delas ut av författaren Niklas Rådström

Det är andra gången i år som tidskriften Expo belönas. I juni utsågs redaktionsmedlemmen Lisa Bjurwalds reportage ”Demokratins dilemma – allas ögon på Schweiz” till svensk vinnare av Europaparlamentets journalistpris 2010 i kategorin press.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.