VAL 2010: Ännu en SD-kandidat hoppar av

Publicerad 2010-08-25 14:10

Sverigedemokraternas förstanamn på valsedeln i Karlshamn, Karin Lange, lämnar sina politiska uppdrag. Hon är en av många som på kort tid har valt att hoppa av sin kandidatur.

- Jag avgår av personliga skäl, och det är inget jag vill kommentera, säger Karin Lange. Hon är fortfarande engagerad i partiet och menar att hon i framtiden kan tänka sig att kandidera igen.

Istället blir det Stig Werner som toppar valsedeln till Karlshamns kommunfullmäktige. Werner sitter redan i fullmäktige för Sverigedemokraterna och har även varit nämndeman i fastighetsdomstolen. Det uppdraget fråntogs han dock tidigare i år, efter att han fått ett utbrott i rättsalen och anklagat tingsrätten för att agera brottsligt.

Karin Langes avhopp är bara ett i raden av avhopp från Sverigedemokraternas valsedlar den senaste tiden. Partiet har tidigare lovat väljarna att de inte ska ha några tomma stolar efter nästa val, ett löfte som kan komma bli svårt att uppfylla.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.