Val 2010: Inget parti vill samarbeta med SD

Publicerad 2010-08-24 10:24

Samtliga partisekreterare från riksdagspartierna motsäger sig ett samarbete med Sverigedemokraterna efter valet. Det visar en enkät som Aftonbladet sammanställt.

Inget av de partier som sitter i riksdagen kan tänka sig ett samarbete med Sverigedemokraterna. Miljöpartiet och Folkpartiet öppnar upp för ett blocköverskridande samarbete efter valet om inget av blocken får egen majoritet. Inte heller Centerpartiet stänger den dörren, men menar samtidigt att det är en diskussion som kan föras först efter valet.

Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna säger att det block som blir störst bör bilda regering. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill inte spekulera om en situation där deras block förlorar, utan säger sig utgå från att det får egen majoritet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.