Val 2010: Inget samarbete med SD i Hylte

Publicerad 2010-08-05 16:42

Politikerna i Hylte kommun i Halland kommer inte att samarbeta Sverigedemokraterna om partiets väljs in i kommunfullmäktige i höstens val, det rapporterar Hallansposten.

Tidningen har frågat partiernas förstanamn i kommunvalet och svaret är så gott som entydigt. Ingen vill samarbeta med Sverigedemokraterna om de väljs in och får en vågmästarplats.
– Det finns inte på denna planet. Vi kommer inte ha några diskussioner eller samarbete med dem, säger Micael Arnström (S)
- Det är helt, de avviker så radikalt från oss, menar Tom Barkström (KD).

Flera av partierna kan också tänka sig att samarbeta över blockgränserna för att hindra Sverigedemokraterna från inflytande. SPI-kandidaten Wiveca Norén är den enda som inte håller med. Enligt Hallandsposten tycker hon att det strider mot de demokratiska principerna.
– Det betyder inte att jag gillar sverigedemokrater men grundprincipen är att om folket väljer ett parti, då kan jag inte gå in och säga att de inte är välkomna. Vi får ta debatten helt enkelt, säger hon till Hallandsposten.

Sverigedemokraterna fick drygt fyra procent av rösterna i förra kommunvalet i Hylte. Då hade partiet ingen kandidat. I år är Thomas Silfros partiets enda namn på listan. Han tror inte på de andra partiernas löften om att hålla Sverigedemokraterna ute,
– Jag tror att det kommer att låta annorlunda efter valet, säger han till expo.se.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.