Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

VAL 2010: Polisen säger nej till att bevaka SD-valstuga

Publicerad 2010-08-13 15:54

Sverigedemokraterna i Norrköping vill att partiets valstuga ska bevakas av polisen för att undvika att den utsätts för sabotage. Polisen ser dock ingen anledning att bevilja partiets önskan.

Per-Åke Olsson, kommissarie på Norrköpingspolisen, säger till Folkbladet att han inte uppfattar hotbilden mot Sverigedemokraterna som speciell i sammanhanget.
– De får engagera ordningsvakter själva, och stå för den kostnaden. Men om det blir problem dag ut och dag in, så kan det hända att vi måste vara där, och då står vi för den allmänna ordningssäkerheten. Men vi kan inte vara där standby 24-timmar om dygnet, säger han till Folkbladet.

Markus Wiechel, som är ordförande för Sverigedemokraterna i Norrköping, delar inte polisens bild av att hotbilden mot Sverigedemokraterna inte skiljer sig från andra partier.
– Det är tråkigt att de inte gör det men tanke på att det är bekräftat från Säpo. Det tillhör demokratin att få finnas på plats, precis som alla andra partier, utan att bli attackerade säger han.
Wiechel tycker att polisen borde ta sitt ansvar och ge partiet den säkerhet som det har rätt till.
– Om de kan sätta in hundra poliser för en fotbollsmatch, så tycker jag att de kan sätta in ett fåtal poliser för att bevara våra demokratiska rättigheter.

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.