Val 2010: Sverigedemokraterna protesterar mot planerat muslimskt center

Publicerad 2010-08-23 18:37

Sverigedemokraterna i Malmö inledde under söndagen sin valrörelse på allvar. Vid lunchtid samlades partiet i Håkanstorp för att protestera mot ett planerat muslimskt aktivitetscenter.

Det blev en hetsig stämning. Förutom Sverigedemokraterna samlade också boende och motdemonstranter. Enligt Sverigedemokraterna var deras manifestation ett sätt att visa sitt stöd de boende som är emot planerna.

Det var i slutet av juni som kommunen beslutade att sälja en stor tomt intill Östra kyrkogården i Malmö. Köpare är Islamska trossamfundet i Skandinavien. Enligt Sydsvenskan står det ingenting om någon moské i de handlingar som rör ärendet. Istället beskrivs den planerade bygget som ett aktivitetscenter för ungdomar och familjer i Malmö med fokus på Rosengård”. Samtidigt ska det enligt ritningarna finnas bönesal i två plan med plats för 1500 personer.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!