SD-kandidat manade till avrättning av invandrare

Publicerad 2010-09-22 11:46

En av sverigedemokraternas valkandidater har på en Facebook-sida manat till avrättning av meningsmotståndare med invandrarbakgrund, rapporterar Sydsvenskan.

Det var i en i samband med att en film från ett torgmöte med Sverigedemokraterna publicerades på en Facebook-sida som SD-kandidaten kommenterande det med: ”Ställ upp invandrarna här på filmen o sätt en kula mellan ögonen, lägg dom sedan i en påse o sätt frimärke o skicka dom dit där de hör hemma”.
– Dom i filmen. De kastar grejer och bär sig åt. Ut bara med dem som inte sköter sig. Så är det bara. Alltså vi är inte rasister, vi ska bara stoppa invandringen och ut med de som är kriminella. Och hur har inte SD blivit hetsade då? Vi kan knappt ha möte utan livvakter, det är inte klokt. Är det en demokrati det?, förklarar SD-kandidaten till Sydsvenskan.

Partiets gruppledare i Trelleborg, Per klarberg, tar avstånd från Facebook-kommentaren och säger till Sydsvenskan att även SD-kandidaten i efterhand ångrar inlägget.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.