Tomma stolar för SD i kommunerna

Publicerad 2010-09-23 06:50

Sverigedemokraterna ser ut att få 63 tomma stolar i 52 kommuner, det visar en sammanställning som Svenska Dagbladet gjort.

Sverigedemokraterna gick kraftigt framåt i kommunvalen. Partiet mer än fördubblade sina mandat, från 280 till 609. Framgången ser ut att leda till problem för partiet att fylla stolarna. Svenska Dagbladet har jämfört valresultatet med hur många personer som kandiderat på partiets vallistor och kommit fram till att i 52 kommuner kommer partiet få 63 tomma stolar. Siffran kan dock ändras om det visar sig att det finns valsedlar där någon skrivit dit ett namn.

Partiet fick mandat i 245 kommuner, vilket ska jämföras med valet 2006 då partiet fick mandat i 144 kommuner.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.