VAL 2010: SD-kandidat attackerad i sitt hem

Publicerad 2010-09-13 15:52

Strax efter klockan halv nio i fredags kväll fick polisen i Malmö ett larm från Sverigedemokraternas kandidat David von Arnold Antoni. Enligt polisen hade två maskerade män tvingat sig in i Arnolds lägenhet och skurit honom i ansiktet.

Sydsvenskan rapporterar att männen ska ha hotat David von Arnold Antoni, skurit honom i ansiktet och dessutom tagit med en bärbar dator och kontanter. Brottsrubriceringen för det inträffade är olaga frihetsberövande, grov misshandel, grov stöld och olaga hot.

Sverigedemokraterna fördömer i ett pressmeddelande det inträffade och pekar också ut troliga gärningsmän bland de motdemonstranter som tidigare under dagen befunnit sig i Malmö när partiet höll torgmöte. I anmälan uppgav Arnold att gärningsmännen hade uttalat hot mot honom för att han deltagit vid torgmötet.

- Sverigedemokraterna kommer kämpa för upprättelse för David och andra offer för det vänsterextrema våldet, säger partiledare Jimmie Åkesson i ett uttalande.

Inga misstänkta har under måndagen rapporterats gripna för dådet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.