Val2010: Pia Kjærsgaard agerade vallokomotiv till SD

Publicerad 2010-09-13 10:07

<b>Partiledarmöte</b> Pia Kjaersgaard från Dansk Folkeparti och sverigedemokratledaren Jimmie Åkesson gjorde gemensam sak i Höganäs.

Partiledaren för Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, var på lördagen i skånska Höganäs för att tala på ett möte med Sverigedemokraterna. Kjærsgaard attackerade vid sitt besök svenska politiker och medier och anklagade Sverige för att inte vara en demokrati.

Pia Kjærsgaard talade inför en publik på cirka 250 personer. Pia Kjærsgard sade i sitt tal att hon tror att Sverigedemokraterna kommer att lyckas ta sig in i riksdagen. Hon passade också på att kritisera det officiella Sverige i samband med sitt Sverigebesök. Framför allt riktade hon sin kritik mot den svenska invandringspolitiken. Hon menade även att det svenska valsystemet är odemokratiskt, att det som i Sverige betraktas som hets mot folkgrupp ses som yttrandefrihet i Danmark och att Sverigedemokraterna blir censurerade, rapporterar flera medier.

Trots att Kjærsgaard riktade anklagelser mot den svenska politiken så ansåg hon att det var att betrakta som hets när Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin kritiserat den danska invandringspolitiken, rapporterar TT. Kjærsgaard menade att Danmark numer agerar asylland för missnöjda svenskar.
– Om svenska politiker vill göra Stockholm, Malmö och Göteborg till små Beirut med klanstrider och gruppvåldtäkter, så finns ju Öresundsbron, sade hon till Expressen.

Även Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson talade i Höganäs.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.