VAL2010: SD-topp i bråk | Expo.se

VAL2010: SD-topp i bråk

Publicerad 2010-09-15 10:03

Under tisdagen publicerade komikern Soren Ismail en kort videofilm på sin youtubekanel där man kunde se Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist måtta en spark mot en ung man.

Filmen spelades in med mobilkamera natten den tredje juni i centrala Stockholm.
– Det började med att några sverigedemokrater kom fram och var arga för det jag hade sagt om partiet. De var upprörda över min kritik. Jag välkomnar kritik så vi gick ut för att diskutera, efter att ha blivit ombedda av vakterna på stället, säger Soran Ismail till Expressen.se.

Diskussionen blev snabbt hätsk och flera andra personer lade sig i. I samband med detta blev det stökigt och Erik Almqvist måttade en spark mot en ung man. Strax efter det började Sverigedemokraternas riksdagskandidat Christian Westling knuffa på mannen.

Erik Almqvist har en annan bild av händelseförloppet.
– Den här killen hotade att slå mig i huvudet med en fantaburk och för att hålla avstånd till honom markerade jag med benet. Jag vill inte ens kalla det för en spark. Det var inte ens så det kändes, säger Erik Almqvist till Expressen.se.

Se inslaget här


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons