VAL2010: SD utan utskottsplatser om de kommer in i riksdagen

Publicerad 2010-09-09 10:58

Om Sverigedemokraterna väljs in i riksdagen kommer inte Moderaterna och Socialdemokraterna att avstå några platser till partiet i utskotten.

Genom åren har Moderaterna och Socialdemokraterna avstått platser i utskotten för att ge plats åt mindre partier, som annars blir utan. Nu meddelar de två största partierna, enligt Dagens Nyheter, att de inte kommer att avstå platser i riksdagens utskott eller EU-nämnden till Sverigedemokraternas förmån.

–  Vi har en policy att inte samarbeta med SD och att inte göra oss beroende av partiet. Det kräver ett samarbete att avstå utskottsplatser och vi har inga som helst avsikter att samarbeta med något annat parti än allianspartierna, säger Lars Lindberg, Moderaternas gruppledare i riksdagen, till Dagens Nyheter.

De rödgröna har tidigare meddelat att de inte kommer ge Sverigedemokraterna några utskottsplatser.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.