SD-politiker hoppar av efter tidningsartikel

Publicerad 2010-10-15 11:55

Sverigedemokraten Alexandra Wikenström från Forshaga väljer att lämna sin plats i kommunfullmäktige. Anledningen är en tidningsartikel i Värmlands folkblad där det berättas att hon är sångerska i vikingarockbandet Heidrun.

Enligt tidningen gör bandet reklam för sig på olika sidor på nätet som står den nazistiska rörelsen nära, däribland den nazistiska nätgemenskapen Nordisk. En av bandmedlemmarna ska också kalla sig för ”SS-sturmführer” på nätet.

Varken Alexandra Wikenström eller SD:s länsordförande Runar Filper ser något problem med att Wikenström spelar i Heidrun. När Värmlands Folkblad läser upp ett utdrag ur bandets texter säger Filper att texten är symbolisk. Wikenström lämnar ändå sin plats i kommunpolitiken.

– Jag hoppar av, det här skadar så mycket folk jag tycker om, säger hon till Värmlands Folkblad.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.