Utesluten sverigedemokrat blir politisk vilde

Publicerad 2010-10-11 13:46

Joachim Löfgren, som kandiderade för Sverigedemokraterna i Västerås, blir efter han uteslutits ur partiet politisk vilde i fullmäktige. I valrörelsen kunde Expo berätta att Löfgren dömts för misshandel av sin före detta flickvän.

Sverigedemokraterna fick i valet tre mandat i Västerås kommunfullmäktige, vilket gav partiet en vågmästarposition. En av de som valdes in är Joachim Löfgren som uteslöts ur partiet när det framkom att han var dömd för misshandel.

Löfgren tänker emellertid inte lämna politiken och kommer att sitta kvar som politisk vilde i fullmäktige, rapporterar Västmanlands Läns Tidning. Därmed förlorar Sverigedemokraterna sin position som vågmästare i kommunen.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.