Var tionde tysk vill ha en "Führer"

Publicerad 2010-10-13 14:19

Främlingsfientligheten är utbredd i Tyskland, det visar en rapport från Friedrich Ebert-stiftelsen. Enligt rapporten som presenterades i Berlin i veckan vill var tionde tillfrågad ha en ”Führer”. Enligt rapporten tycker de att diktatur är bättre än demokrati och de vill se en person som kan styra Tyskland med järnhand, för landets bästa.

Rapporten visar också att 30 procent av de tillfrågade höll med om påståendet att utlänningar kommer för att utnyttja välfärdssamhället.

Undersökningen som omfattar 2 400 personer mellan 14 och 90 år visar på särskilt starka anitmuslimska tendenser. 58 procent av de tillfrågade tycker att muslimers religiösa utövande ska vara kraftigt begränsat.

Oliver Decker och Elmar Brähler som står bakom rapporten oroas av resultatet. De kallar rapporten en varningsklocka för det politiska livet och hela det tyska samhället. Enligt Decker och Brähler kan de som delar den här typen av åsikter utnyttja läget för att vinna politiskt stöd.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.