Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Daniel Höglund mister plats i Grästorps kommun

Publicerad 2010-11-24 14:43

Daniel Höglund tappar sin plats i Grästorps kommunfullmäktige efter att Skatteverket kommit fram till att han inte varit bosatt i kommunen.

Daniel Höglund är inte längre skriven i Grästorps kommun. Han är åter skriven i Vänersborgs kommun och mister därmed den plats i Grästorps kommunfullmäktige som Svenskarnas parti fick vid valet i höstas. Det uppger Radio Varan i Vara.

Bakgrunden är att Skatteverket gjort en utredning angående Daniel Höglund efter att det har ifrågasatts att att han verkligen varit bosatt i kommunen. Hans familj har hela tiden bott kvar i grannkommunen Vargön i Vänersborgs kommun.

Enligt Radio Varan visar Skatteverkets utredning att Höglund i praktiken inte varit bosatt i Grästorp, trots att han varit skriven i kommunen sedan den 17 juni i år. Därför skrev Skatteverket över honom till Vänersborgs kommun i måndags.

Grästorps kommun har fullmäktigemöte imorgon torsdag. Daniel Höglund har tre veckor på sig att överklaga ärendet till Länsstyrelsen.

Grästorps kommunalråd Roger Andersson (C) uppger till Radio Varan att kan det finnas en annan person i kommunen som kan ta Daniel Höglunds plats i kommunfullmäktige. Minst en av Svenskarnas partis valsedlar innehöll ett annat namn. Denna person måste nu tillfrågas om han vill representera partiet.

Radio Varan är Vara folkhögskolas radioprogram, som sänder på närradiofrekvensen över kommunerna Essunga, Grästorp och Vara.

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.