Nationaldemokrat misshandlade gäster på middag

Publicerad 2010-11-22 10:21

En 61-åring som kandiderade för Nationaldemokraterna i senaste valet har dömts för misshandel. Upprinnelsen till händelsen var att personer reagerade på 61-åringens uttalanden om hans fru, som han bland annat kallat ”hora”.

Det var i juli i fjol som 61-åringen på en middag anordnad av en Brukshundsklubb i Västra Götaland var berusad och aggressiv. Enligt vad som framkommer i domen ska 61-åringen i samband med att hans sökt sin fru bland annat kallat henne för ”hora”. När övriga gäster reagerade på 61-åringen uttalanden om hans hustru blev han våldsam och slog och bet en gäst. Ytterligare två personer drogs in i bråket.

61-åringen medger att han kallat sin fru ”hora” och varit aggressiv. Men han menar att det var han som blev överfallen.
– Det är en mycket konstig dom. Man har tydligen inte rätt att försvara sitt liv längre i Sverige. De tog bland annat stryptag på mig och det var därför jag bet, för att få loss armen, säger 61-åringen som menar att det hela rör sig om en hämnd eftersom han tidigare anmält två av dem för att ha sålt hembränd sprit.

61-åringen dömdes för misshandeln till villkorlig dom med samhällstjänst. Han är tidigare dömd, bland annat för hot mot tjänsteman. Enligt 61-åringen så kommer domen att överklagas.
– Även om jag sa fel ord så ska man inte behöva få stryk för det, säger 61-åringen.

I senaste valet kandiderade 61-åringen för Nationaldemokraterna på partiets riksdagslista och var toppnamn på en lista till ett kommunfullmäktige i Västra Götaland.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.