Stenkastning mot moské i Botkyrka

Publicerad 2010-11-17 23:34

En lägenhetsmoské i Hallunda sydväst om Stockholm utsattes i lördags för stenkastning. Polisen har ännu inga spår efter någon gärningsman.

”Vi håller på med kompletterande förhör med dem som var på platsen. Gärningen verkar ju planerad, men ingen kan peka ut någon misstänkt. Det finns ingen känd hotbild och ingen hade tidigare utsatts för glåpord eller påstötningar, säger Hesam Akbari, informationsansvarig på Södertörnspolisen.

Fördes till sjukhus
Vid tillfället deltog ett tiotal personer i en föreläsning i moskén. Stenar kastades in från två håll genom fönstren, och en stol hade ställts bakom dörren för att blockera utvägen. En person träffades av en sten och en imam skar sig i foten på glassplitter. En fördes till sjukhus.

Den muslimska föreningen bedömer attacken som ett hatbrott, och stämningen är orolig.
 Hesam Akbari är inte säker på att det rör sig om hatbrott. Det kan ju vara riktat av andra skäl mot någon som befann sig i moskén, säger han till Expo.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.