Fler anti-muslimska demonstrationer i England

Publicerad 2010-12-07 16:25

Anti-muslimska demonstrationer arrangerade av högerextrema grupper som English Defence Leauge, EDL, har ökat dramatiskt i Storbritannien de senaste åren, enligt en rapport från Exeter universitet och European Muslim Research Center.

Enligt rapporten har EDL och British National Party, BNP, haft omfattande kampanjer under 2009 och 2010 som lett till en ökad fruktan hos den muslimska befolkningen och till fler hatbrott. Vissa områden, där BNP har speciellt starkt inflytande, vågar många muslimer inte röra sig inom. Rapportförfattarna menar att en negativ mediebevakning av islam där muslimer misstänkliggörs som terrorister och nationella säkerhetshot har lett fram till en ökad risk för muslimer och gynnat högerextrema grupper.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!