Lutonmoskén spred antisemitism och homofobi | Expo.se

Lutonmoskén spred antisemitism och homofobi

Publicerad 2010-12-21 15:31

Den moské i England som den svenske självmordsbombaren Taimour Abdulwahabs besökte när han bodde i landet har tagit avstånd från attacken och extremism. Samtidigt har hat mot judar och homosexuella spridits på deras hemsida.

I ett pressmeddelande från Islamic Centre i Luton sägs att Taimour Abdulwahab under tre veckor 2006 besökte moskén, men att han slutade besöka den efter att han öppet kritiserats för sin extremism. Moskén har tidigare uppmärksammats för att ha protesterat mot militant extremism.

Samtidigt som företrädare för moskén tagit avstånd mot militant extremism har det på centrets hemsida publicerats texter med antijudiskt och homofobiskt innehåll. Om judar står det bland annat med hänvisning till religiösa verser:

”Verserna bekräftar att den framtida striden som väntar Islam ska bli mot judarna och segern skall bli muslimernas.”

Enligt artikeln så är inte en fred mellan muslimer och judar möjlig eller önskvärd:

”Judarna skall aldrig få frid i sinnet eller känna sig trygga, eller nå den nivå av säkerhet som de söker. Det är en dröm som skall förbli ouppfylld eftersom de inte erbjuder den till andra. Alla försök till att försöka möjliggöra denna ouppnåeliga fred skall sluta i misslyckande. De skall kontinuerligt vara under belägring så som har föreskrivits av Allah … ”

Artikelförfattaren ser även en konspiration där judarna använt sig av såväl kommunismen som kapitalismen för att få makt. En tanke som är den bärande i den antisemitiska skriften Sion vises protokoll, som fått stor spridning i världen.

Mot homosexuella

I andra texter som Islamic Centre publicerat på sin hemsida omskrivs homosexualitet, som anses vara en avvikelse och fördärvande. ”Otvivelaktigt, sodomi är en av de mest motbjudande handlingarna, även observerat bland djuren.” står det bland annat.

Homosexualitet är enligt samma artikel ett fritt val och därmed något som ska straffas:
”De som ursäktar homosexuella på grund av att det är så de skapades bör notera att ingen i denna värld är född till homosexuell. Människan skapades på fitrah - i en god, ren och naturlig läggning. Dessutom, Allah straffar inte efter hur vi är skapade, trots allt, Allah skapade oss, men Allah straffar sina slavar utifrån de val som de gör. Varje människa är skapad att erkänna Allah som sin Herre, men om de väljer att förneka detta, så de blir en kafir och för att på det sättet ha dolt sanningen, straffas de.”

Artiklarna har nyligen lyfts bort från hemsidan.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons