SD-riksdagsledamot drar tillbaka överklagan av förtalsdom

Publicerad 2010-12-07 14:01

Carina Herrstedt, riksdagsledamot och andre vice ordförande för Sverigedemokraterna drar tillbaka sin överklagan till hovrätten för den förtalsdom hon fick i oktober.

Det var den 12 oktober som Carina Herrstedt dömdes för förtal för ett inlägg på den blogg hon tidigare drev med sin sambo Stefan Olsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Landskrona. På bloggen påstods det att Jan Jönsson, aktiv i Sveriges kommunistiska parti, ska ha uppgett att förståndshandikappade inte har något existensberättigande och att han skulle vilja sätta upp ett utrotningsläger för dem.

Lunds tingsrätt gjorde bedömningen att kränkningen var allvarlig och Carina Herrstedt dömdes att betala en kränkningsersättning på 5000 kronor.

Carina Herrstedt har vid två tidigare tillfällen dömts för förtal. Vid både dessa tillfällen gällde det Fredrik Jönsson, som är son till Jan Jönsson.

Carina Herrstedt har avböjt att kommentera.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här