Svenskarnas parti kan behålla mandat i Grästorp.

Publicerad 2010-12-09 11:43

Daniel Höglund, partiledare för Svenskarnas parti, kan kanske pusta ut. Den person som fick sitt namn uppskrivet på en tom valsedel öppnar nu upp för att ta den plats i grästorps kommunfullmäktige som Höglund blivit av med.

Historien om Svenskarnas partis förlorade mandat kan få en ny vändning. Den person som fått sitt namn uppskrivet på en av partiets valsedlar öppnar nu upp för att ta plats för partiet kommunfullmäktige.

Christer Johansson, 25, kan bli Svenskarnas partis räddare. För drygt tre veckor sedan stod det klart att Daniel Höglund, partiledare för Svenskarnas parti, blev av med sin plats i Grästorps kommunfullmäktige. Enligt Skatteverket ska Höglund vara skriven i grannkommunen där han har sin familj. Sedan dess har det varit oklart vad som ska hända. Partiet har ännu inte överklagat Skatteverkets beslut. Samtidigt har en Christer Sakseter fått sitt namn skrivet på en valsedlarna.

Nu öppnar Christer Sakseter, som bytt efternamn till Johansson, för att ta Daniel Höglunds stol i kommunfullmäktige.
– Jag har inte fått någon förfrågan från Länsstyrelsen.
Men om du får det?
– Då får vi se.
Men du stänger inga dörrar
– Nej.

Medlem i Svenskarnas parti
Det var hemma hos Christer Johansson som Daniel Höglund bodde under valrörelsen. Johansson säger sig själv att han är medlem i Svenskarnas parti och var även med i partiet innan det bytte namn från Nationalsocialistisk front.

Enligt Lars-Erik Persson vid Länsstyrelsen i Västra Götaland är inte Christer Johansson aktuell som kommunfullmäktigeledamot än.
– Kommunen måste skriva till Länsstyrelsen och be om en ny sammanräkning, då kan han bli aktuell. Beskedet skickar vi sedan till honom och till kommunen.

Vill du se läsa fler texter som den här?
Stöd vårt arbete genom att swisha
valfritt belopp till 123 2710 259.
Tillsammans utmanar vi rasismen!

Expo bjuder på frukost

Under våren 2020 arrangerar vi en serie frukostsamtal tillsammans med Bio Rio. Första tillfället är 20 februari, och ämnet är ”Hur skapas en radikalislamist?”. Mer information och anmälan hittar du här