Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Sverigedemokraterna straffade S i Burlöv

Publicerad 2010-12-09 13:45

Kaoset i Burlövs kommun fortsatte när valberedningen hade möte under onsdagen. Det som tidigare såg ut som en överenskommelse mellan SD och S sprack.

Tidigare under hösten har Socialdemokraterna anklagats för att göra upp med SD om de olika posterna inom kommunpolitiken i Burlövs kommun. Vid ett möte tidigare i höst fick Socialdemokraterna genom sitt förslag till ordförande i kommunfullmäktige med stöd av SD. I gengäld röstade Socialdemokraterna på Sverigedemokraternas förslag till vice ordförande.
Men nu tycks de goda relationerna vara som bortblåsta.

Under valberedningens möte igår valdes till en början Katja Larsson (S) till kommunstyrelsens ordförande, med stöd av SD. Men när Socialdemokraterna vägrade rösta på Sverigedemokraternas kandidat till vice ordförande valde SD tillsammans med det lokala partiet Allianspartiet att röra om ordentligt. De röstade fram moderata ordföranden i tekniska nämnden och barn- och utbildningsnämnden. I valet till förste vice ordförande i kommunstyrelsen lade de sina röster på folkpartisten.

Nu återstår att se om de förslag som valberedningen kommit fram till blir verklighet. Kommunfullmäktige ska besluta om posterna på ett möte den 20 december.

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.