Därför talar Jalving hos Nationaldemokraterna | Expo.se

Därför talar Jalving hos Nationaldemokraterna

Publicerad 2011-01-19 10:21

Jalving är inbjuden på seminarium om bland annat tidningen Nationell idag:s framtid. Foto: Expo

Den danske journalisten och författaren Mikael Jalving deltar på Nationaldemokraternas konferens i slutet av januari. För Expo berättar han varför.

Mikael Jalving, varför ska du vara med på konferensen?

- Anledningen till att jag åker dit är att jag blev inbjuden. Det senaste året har jag rest runt och arbetat med en bok som heter ”Absolut Sverige”, det är ett resereportage om dogmer i det svenska samhället, inte bara om invandring, islam och integration utan även om andra fenomen, säger Mikael Jalving.

Känner du till att Nationaldemokraterna har ett nära samarbete med Info-14 som är en del av vit makt-miljön i Sverige?

- Jag har hört talas om anklagelserna och jag har läst en hel del om partiet. Jag blev inbjuden av tidningen Nationell idag som jag läser ibland. Det är inte så att jag håller med om allt som skrevs i tidningen, men jag vill presentera min bok i olika forum.

Du är inte orolig för att din närvaro kan ge legitimitet åt den här rörelsen?

- Det går aldrig att kontrollera reaktionen man får. Jag har deltagit i flera sorters olika sammanhang och jag står för mina ord och det jag presenterar, inget annat. Jag är en fri debattör och inte en anställd journalist.

Vad är syftet med att delta på konferensen?

- Mitt mål är att presentera min bok och få fler läsare. Jag är med i det här för ett kommersiellt syfte. Jag vill ha PR.

- Som exempel kan jag nämna att på fredag så kommer en islamistorganisation hålla en konferens i Köpenhamn. Jag hade talat hos dem också om jag varit inbjuden. Det jag bryr mig om är min bok och mina tankar.

Seminariet är planerat att hållas i slutet av januari månad.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons