Fortsatta mordbrandsförsök mot Berlins moskéer

Publicerad 2011-01-11 08:57

Tysk polis utreder en misstänkt mordbrand efter att en man sett lågor slå ut från en moské i centrala Berlin i helgen. Det är det sjätte fallet på lika många månader, skriver The local.

Enligt polisen lämnades ett meddelande i närheten av moskén i samband med mordbranden, men myndigheten vill inte berätta vad det innehöll. Det var tidigt på lördagsmorgonen som någon tände eld på dörren till lokalen. Branden hann inte sprida sig. Polisen kunde själva stoppa branden med hjälp av en brandsläckare.

The Local skriver att polisen nu utreder mordbranden för att hitta ett samband mellan den och de tidigare fallen. En moské i Berlin har utsatts för tre mordbränder sen juni medan två andra muslimska lokaler utsattes i november respektive december förra året. Ingen människa ska ha skadats i samband med mordbränderna.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.