Höglund förlorade i förvaltningsrätten

Publicerad 2011-01-17 15:22

Daniel Höglund på kommunfullmäktigemöte i Grästorp i november 2010 Foto: Mattias Paulsson/Expo

Daniel Höglund, ledare för nazistiska Svenskarnas parti, får inte tillbaka platsen i Grästorps kommunfullmäktige i väntan på ett formellt beslut från förvaltningsrätten.

Det är förvaltningsrätten i Göteborg som i ett interimistiskt beslut meddelar att partiledaren för Svenskarnas parti inte kommer att betraktas som skriven i Grästorp kommun. I väntan på en formell dom blir Daniel Höglund således kvar utanför kommunfullmäktige.

Höglund och Svenskarnas parti fick stora rubriker efter höstens val när det stod klart att de fått ett mandat i Grästorp. Då var han skriven på en adress i kommunen. När det senare uppdagades att Daniel Höglunds familj bodde i Vänersborgs kommun beslutade Skatteverket i november att även han skulle skrivas där. Samtidigt förlorade Daniel Höglund sin plats i Grästorps kommunfullmäktige.

Christer Johansson som fick sitt namn skrivet på en av valsedlarna för Svenskarnas parti kan ta över mandatet i kommunen. När Expo kontaktar honom säger han att han inte har funderat något mer på om han vill ha platsen.

Expo har utan framgång sökt Daniel Höglund för en kommentar.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.