Svenskarnas parti behåller mandat i Grästorp | Expo.se

Annons

Svenskarnas parti behåller mandat i Grästorp

Publicerad 2011-01-19 13:56

Christer Johansson kan ersätta Daniel Höglund på Svenskarnas partis mandat i Grästorp kommunfullmäktige. Problemet är att Johansson inte har hört av sig till kommunen.

Kommunstyrelsens ordförande i Grästorp, Kent Larsson (C), säger till Expo att beslutet att ge Johansson mandatet var väntat. Däremot vet Larsson inte om Christer Johansson kommer att infinna sig.
- Vi har försökt komma i kontakt med honom utan att lyckas. Han har heller inte hört av sig så vi vet inte alls hur det blir. Jag tror att nästa försök till kontakt blir att skriva ett brev för att se om han svarar, säger Kent Larsson (C).

I övrigt säger Larsson att det bara är att gilla läget:
- De finns där och vi får förhålla oss till det. Sen får framtiden framtiden visa vad som händer, säger han.

Det var på tisdagen som det stod klart att Christer Johansson, tidigare Sakseter, kommer att erbjudas Svenskarnas partis mandat i Grästorp kommun. Han är inbjuden till det kommande fullmäktigemötet den 24 februari.
Johansson har tidigare sagt till Expo att han inte bestämt sig om han vill ha platsen i fullmäktige. På onsdagen gick det inte att nå honom på telefon.

Expo har utan framgång sökt ledningen för Svenskarnas parti för en kommentar.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons