Fransk journalist döms för hatbrott

Publicerad 2011-02-23 12:13

Den kontroversiella franska journalisten Érik Zemmour döms för ett uttalande om att knarklangare oftast är ”svarta och araber”.

Det var i fredags som en domstol i Paris dömde kolumnisten och kommentatorn Érik Zemmour för den franska motsvarigheten till hets mot folkgrupp. Domen har lett till att en debatt om yttrandefrihet, migration och rasism i det franska samhället. Zemmour beskriver sig själv som en som vågar trotsa den politiska korrektheten.

I uttalandet som Zemmour fälldes för sa han att anledningen till att svarta och araber oftare stoppas av polisen är att det är mer sannolikt att de är langare. Uttalandet gjordes i samband med att han deltog i pratshow på tv.

Érik Zemmour döms att betala skadestånd till antirasistiska organisationer.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.