Högerextremist döms för rekordstor dopningshärva | Expo.se

Högerextremist döms för rekordstor dopningshärva

Publicerad 2011-02-07 11:09

Den 31-årige mannen fotograferar sig själv på gymmet. Foto: Polisens förundersökning

En 31-årig man som tidigare pekats ut som ledargestalt inom det nazistiska nätverket Fria nationalister Göteborg har dömts till fängelse för en rekordstor dopningshärva. Själv nekar han till brott.

Två års fängelse blev straffet för den 31-åriga högerextremisten. Han döms för grovt dopningsbrott och dopningsbrott av normalgraden efter att polis hittat stora mängder anabola steroider i lägenheten som mannen bodde i.

Det var den 12 november förra året som polisen gjorde husrannsakan i lägenheten. I bostaden hittades nästan 15 000 tabletter och ampuller med olika dopningspreparat.

- Det vi gör i ett sånt här ärende är att räkna om mängden dopningsmedel till enheter. Gränsen för grovt dopningsbrott går vid 50 000 enheter. I det här fallet är det drygt 280 000 enheter, sa kammaråklagare Stina Lundqvist till Expo inför rättegången.

Straffet 31-åringen nu har dömts för läggs ovanpå den ettåriga fängelsevistelse han påbörjade förra året, för försök till utpressning och narkotikabrott.

31-åringen har under flera år varit aktiv på det nazistiska nätforumet Nordisk. Där har han vid olika tillfällen deltagit i diskussioner rörande träning och steroider.

Domen kan komma att överklagas.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons