Hetsåtalad misstänkt för att ha slagit sin mamma

Publicerad 2011-02-15 13:56

En 19-årig man från Sundsvall är åtalad för att ha gjort hitlerhälsning på en hockeymatch i Sundsvall förra vintern. Sen slutet av januari sitter han även häktad misstänkt för att ha slagit ner sin mamma.

Enligt åklagaren gjorde mannen två så kallade hitlerhälsningar på en hockeymatch i Gärdeshallen i Sundsvall. Flera personer blev vittnen till händelsen. Åklagaren skriver i åtalet att brottet inte är att ”bedöma som ringa”.

- Han gjorde hitlerhälsning mot motståndarklacken. Där fanns flera personer med invandrarbakgrund som kan ha tagit illa vid sig, säger kammaråklagare Daniel Brodén.

Polis och ordningsvakt såg 19-åringen och lämnade in den anmälan som ligger till grund för åtalet.

19-åringen sitter häktad sen den 26 januari. Han greps av polisen misstänkt för att ha slagit sin mamma i ansiktet. Vid samma tillfälle ska han ha hotat att slå ut tänderna på mammans man med hjälp av en batong.

19-åringen är dessutom åtalad för ytterligare två fall av misshandel och ett narkotikabrott. Det sistnämnda för att han ska ha använt hasch.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.