Misshandelsdömd nazist bar kniv på permission

Publicerad 2011-02-11 14:54

En 22-årig aktivist i Svenska motståndsrörelsen ertappades av polis när han bar kniv i centrala Landvetter. Mannen avtjänar för närvarande ett fängelsestraff för grov misshandel.

Kniven hittades av spanare från polisens ungdomsgrupp som visiterade 22-åringen. Det var i Landvetter centrum den 21 januari i år. Kniven beslagtogs och 22-åringen erkände brott mot knivlagen på plats.

22-åringen avtjänar för närvarande ett ettårigt fängelsestraff för en grov misshandel i Brunnsparken i Göteborg. Det var i slutet av september 2008 som 22-åringen och tre andra SMR-aktivister svårt misshandlade en man som befunnit sig i närheten av en av SMR:s demonstrationer.

Kriminalvården vill inte säga om 22-åringen befann sig på permission när han begick brottet. Han ska dock släppas från fängelset tidigast i början av mars.

Ledningen till Svenska motståndsrörelsen har i ett internt uttalande sagt åt sina aktivister att beväpna sig. Åklagarmyndigheten i Västra Götaland gav 22-åringen åtalsunderlåtelse för knivbrottet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.