Annons

Misshandelsdömd SD-politiker hoppar av

Publicerad 2011-02-22 08:13

Den misshandelsdömde SD-politikern Mikael Svensson lämnar kommunfullmäktige i Burlöv. I måndags lämnade han in en handskriven lapp om att han avsäger sig sitt uppdrag, skriver Sydsvenskan.

Enligt tidningen sa Svensson så sent som på fredagen att han inte tänkte lämna sin plats i kommunfullmäktige. Då hade den lokale ordföranden Lars-Anders Espert i ett pressmeddelande sagt att Svensson skulle ställa sin plats till förfogande.

Expo rapportade för en vecka sedan att Svensson dömts till villkorlig dom för misshandel. Detta efter att sverigedemokraten slitit upp en bildörr och sen slagit en kvinna i huvudet med en mc-hjälm.

Sverigedemokraterna i Burlöv har i ett telefonmöte med Svensson kommit överens om att han ska sluta.

– Det kom vi överens om under helgen. Det tunga skälet var att han har blivit dömd i domstol. Vi tyckte inte att det var så lämpligt att han fanns kvar med tanke på detta. Möjligen kan vi ha honom kvar i partiet, säger Lennart Glans, andre vice ordförande i SD i Burlövs kommun, till Sydsvenskan.

Mikael Svensson sa tidigare till Expo att han är oskyldigt dömd.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här. 

Annons