Misshandelsdömd SD-politiker hoppar av | Expo.se

Annons

Misshandelsdömd SD-politiker hoppar av

Publicerad 2011-02-22 08:13

Den misshandelsdömde SD-politikern Mikael Svensson lämnar kommunfullmäktige i Burlöv. I måndags lämnade han in en handskriven lapp om att han avsäger sig sitt uppdrag, skriver Sydsvenskan.

Enligt tidningen sa Svensson så sent som på fredagen att han inte tänkte lämna sin plats i kommunfullmäktige. Då hade den lokale ordföranden Lars-Anders Espert i ett pressmeddelande sagt att Svensson skulle ställa sin plats till förfogande.

Expo rapportade för en vecka sedan att Svensson dömts till villkorlig dom för misshandel. Detta efter att sverigedemokraten slitit upp en bildörr och sen slagit en kvinna i huvudet med en mc-hjälm.

Sverigedemokraterna i Burlöv har i ett telefonmöte med Svensson kommit överens om att han ska sluta.

– Det kom vi överens om under helgen. Det tunga skälet var att han har blivit dömd i domstol. Vi tyckte inte att det var så lämpligt att han fanns kvar med tanke på detta. Möjligen kan vi ha honom kvar i partiet, säger Lennart Glans, andre vice ordförande i SD i Burlövs kommun, till Sydsvenskan.

Mikael Svensson sa tidigare till Expo att han är oskyldigt dömd.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons