Mordbrand mot synagoga i Tunisien

Publicerad 2011-02-03 14:13

En synagoga sattes i brand i Tunisien på måndagen, rapporterar AFP. Omfattande plundring pågår i landet, något som lett till stora demonstrationer mot våldet.

Det var i regionen Gabes som en synagoga antändes och Torarullar brändes, berättar ledaren för det judiska samfundet i Djerba Perez Trabelsi till JSSNews. Samtidigt som mordbranden pågick ska poliser ha befunnit sig i närheten utan att ingripa.

Flera antisemitiska dåd har följt i oroligheternas fotspår. På fredagen krossades rutor på tre av fyra bilar parkerade i det judiska området Houmt Souk i Djerba. Attackerna har gjort tunisiska judar rädda, skriver JSSNews

Det var den 14 januari som den sittande diktatorn Ben Ali tvingades fly landet efter massiva protester mot hans 23-åriga styre. Den nya regeringen som till största delen dominerades av Ben Alis partimedlemmar stillade inte protesterna.

Demonstranterna krävde politiska reformer och respekt för de mänskliga rättigheterna. Det rådande maktvakuumet i landet har lett till laglöshet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.