Motsägelsefullt om SD-kampanj i omvalet

Publicerad 2011-02-24 15:04

Sverigedemokraterna storsatsar i Västra Götaland, säger partisekreterare Björn Söder i en intervju med TT. Men lokalt känner man inte av stödet. Jimmie Stranne, distriktsordförande i länet beskriver sig själv som uppgiven.

Förra veckan berättade Jimmie Stranne för Expo att stödet från Sverigedemokraternas riksorganisation var svalt inför det stundande omvalet i Västra Götaland.

När han vände sig till Stockholm för stöd blev svaret att han först skulle presentera en valplan, annars skulle de inte få några pengar. Samtidigt förväntades han fortsätta arbeta utan ersättning.

- Folk kanske tror att en distriktsordförande är arvoderad, så är det inte, säger han.

Partisekreterare Björn Söder ger en annan bild av partiets arbete i en intervju med TT:

- Det här är ett väldigt viktigt val för oss. Det kommer att bli en värdemätare och visa hur partierna ligger till även riksmässigt, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder.

Förhoppningen är, säger Söder till TT, att mellan sju och åtta procent av invånarna ska rösta på partiet i omvalet. Datumet är bestämt till 15 maj. Enligt Folke Johansson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet blir det svårt att få ut soffliggarna till urnorna:

– Det är ingen tvekan om att det kommer att bli lägre valdeltagande i ett sådant här val, säger han till Sveriges radio.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.