SD-politiker länkar till vit makt-organisation | Expo.se

SD-politiker länkar till vit makt-organisation

Publicerad 2011-02-28 14:11

SD-politikern och kommunfullmäktigeledamoten Thomas Karlsen spred propaganda för vit makt-organisationen Nordisk ungdom. På måndagen la han upp en av organisationens filmer på sin blogg.

Filmen visar hur ett 30-tal aktivister från Nordisk ungdom ackompanjerade av musik kastar ägg på ett transitboende för flyktingbarn i Solna utanför Stockholm. I slutet av filmen visas en länk till organisationens hemsida med texten ”Vägra hålla käften! Bli medlem gratis idag!”.

Personerna på filmen har polisanmälts. Brottsrubriceringen är hets mot folkgrupp och olaga demonstration.

Under filmen finns texter från två främlingsfientliga nätsajter som beskriver ett misstänkt sexuellt övergrepp mot barn. Något som ”massmedia inte vågat/velat ta upp”. Texterna spekulerar i gärningsmännens etnicitet.

När Expo kontaktar Thomas Karlsen har han inga kommentarer att lämna:

- Jag pratar inte med Expo, säger han.

Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen säger att det inte är acceptabelt att länka till vit makt-organisationer som Karlsen gjort. Kinnunen poängterar också att partiet utreder Karlsen sen tidigare.

- Han har visat prov på bristande omdöme vad gäller sitt bloggande. Vi utreder honom och det här kommer att läggas till de tidigare händelserna, säger Martin Kinnunen till Expo.

Karlsen tog bort filmen efter att Martin Kinnunen pratat med honom. Istället för filmen finns nu en text där Karlsen förklarar att han försökt sprida information om ett ”nedtystat” övergrepp.

Karlsen har vid flera tillfällen sedan i höstas uppmärksammats för sina blogginlägg. Inför höstens val skrev han att Sverige numera befolkas av människor ”som starkt präglas av sin aggressiva ”gen””. För ett par veckor sen postade han ett inlägg som jämförde romer med en ”förtärande gräshoppssvärm”.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons