SD svänger om egen skuld kring Petzäll

Publicerad 2011-02-07 15:15

William Petzäll (SD) vill sjukskriva sig efter att ha blivit omhändertagen för fylleri i helgen. Foto: Expo

Partiet borde ha arbetat förebyggande skrev Sverigedemokraternas riksdagsledamot Erik Almqvist på nätforumet Flashback efter att William Petzäll omhändertagits för fylleri. Nu ändrar han sig.

Det var på söndagsmorgonen som Erik Almqvist kommenterade händelsen på nätforumet Flashback. Han uttrycker sig självkritiskt.

”Det här är ingen ”fyllegrej”, problemet är av djupare karaktär och orsakat av flera väldigt olyckliga livsomständigheter under kort tid (…) Vi borde antagligen ha jobbat bättre förebyggande och tagit det hela på mer allvar tidigare” skriver Erik Almqvist i sitt inlägg.

Står inte fast vid kritiken
Då Expo kontaktar Erik Almqvist drar han tillbaka kritiken gentemot det egna partiet. De har gjort det de kunnat, menar han.

- Det märks när man umgås med en person om han inte mår speciellt bra, men jag har kanske inte förstått dimensionerna av det. Men det går inte att kräva så mycket mer från partiets sida, säger Erik Almqvist.

William Petzäll har själv gått ut med ett pressmeddelande där han förklarar att han tar timeout från politiken. Petzäll skriver att han under ett års tid lidit av panikångestattacker efter att ha blivit överfallen av en man. Valrörelsen och riksdagsinträdet ska ha förvärrat hans tillstånd.

Partiets pressekreterare Martin Kinnunen säger till Expo att det är lätt att vara efterklok, men att sverigedemokraterna inte visste hur allvarlig situationen var.

- Vi har inte tagit diskussionen än om vi hade kunnat förebygga det här, säger Martin Kinnunen.

- Det viktiga för oss nu är att ge Petzäll vårt 100-procentiga stöd. Så att han kan komma tillbaka till politiken, fortsätter han.

Omhändertogs i trapphuset
Det var i trapphuset till den lägenhet William Petzäll delar med sin ex-flickvän som polisen på lördagsnatten omhändertog politikern.

William Petzäll hade blandat ångestdämpande mediciner med alkohol, något som gjort att han tappade kontrollen. Enligt Polisen hade han förstört inredningen i sin och ex-flickvännens lägenhet. Polisen blev kallad till lägenheten två gånger under kvällen, andra gången tog de med sig William Petzäll.

William Petzäll sjukanmälde sig på måndagsmorgonen och enligt Kinnunen kommer Petzäll att försöka sjukskriva sig. Markus Wiechel från Norrköping väntas ersätta Petzäll under frånvaron.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.