18-åring misshandlades för att han var homosexuell

Publicerad 2011-03-17 14:08

En 20-årig kvinna och en 22-årig man har åtalats misstänkta för att ha misshandlat och spottat på en 18-årig man i Eslöv förra året. Enligt åklagaren rör det sig om ett hatbrott.

Misshandeln ägde rum i april förra året. När den nu 18 år gamla mannen var på väg hem efter en utekväll blev han trakasserad av några personer som kallade honom olika flicknamn och ”bögjävel”.

När 18-åringen försökte gå därifrån blev han upphunnen och misshandlad.

Nu har en 20-årig kvinna och en 22-årig man åtalats i Lunds tingsrätt misstänkta för attacken. Kvinnan åtalas för misshandeln. Enligt åklagaren knäade hon 18-åringen i skrevet flera gånger.

Den 22-årige mannen ska inte ha varit delaktig i misshandeln. Han åtalas istället tillsammans med kvinnan för ofredande, för att de spottat på 18-åringen och kränkt honom verbalt. Åklagaren skriver i stämningsansökan att de åtalade gett sig på 18-åringen på grund av hans sexuella läggning.

I förhör med polisen har båda de åtalade nekat till brott. Flera av 18-åringens vänner blev dock vittne till misshandeln och kommer att kallas till tingsrätten för att berätta om händelseförloppet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.