Avhopp från Nationaldemokraternas partistyrelse

Publicerad 2011-03-16 13:54

Två medlemmar i Nationaldemokraternas styrelse lämnar partiet på grund av "organisationen". Foto: Expo

Ulf Lindström och Carl Johan Backestierna lämnar Nationaldemokraterna med omedelbar verkan, skriver Backestierna på sin blogg. Båda var aktiva i partiets styrelse.

Organisationen i Nationaldemokraterna fungerar inte. Det säger den avhoppade nationaldemokraten Ulf Lindström till Expo. Inför höstens val välkomnades han in i partiet med öppna armar. Men nu lämnar Lindström ND tillsammans med Backestierna och flera andra.

Lindström säger att han hade bra kontakt med partitoppen inför valet men att stödet sakta men säkert försvann efteråt. När han meddelade att han skulle hoppa av försökte partiet övertala honom att tänka om.

- De körde en övertalningskampanj mot mig. Lovade bättring, men jag sa att det hade gått för långt. Det är flera som gjort den bedömningen, säger Lindström.

Han poängterar att han inte har något emot Nationaldemokraternas politik. Nu när han hoppat av ska han arbetade med att återskapa det avsomnade partiet Demokratisk Allians.

- Vi kommer tillkännage återstarten om en månad ungefär. Just nu arbetar vi med att få till ett årsmöte för att tillsätta en ny styrelse, säger Lindström.

Både Lindström och Backestierna har sin politiska bakgrund inom Sverigedemokraterna.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.