Här är ledarna för Nordisk ungdom | Expo.se

Här är ledarna för Nordisk ungdom

Publicerad 2011-03-01 12:40

Samtliga ledande personer inom Nordisk ungdom är män i 20-årsåldern med en bakgrund inom Nationaldemokraterna.

Fredrik Hagberg, 24 år, Stockholm

Kandiderade för Nationaldemokraterna i valet till kommunfullmäktige i Vallentuna 2006 men hade sin första kontakt med partiet redan 2003. Står bakom domänen nordiskungdom.se och tillhör ledarskiktet inom organisationen. När Nordisk ungdom demonstrerade utanför Aftonbladet i oktober förra året var han en av talarna. Anmälde sig som deltagare på seminariet ”Upp till kamp mot sionism” som arrangerades av islamisten Mohamed Omar i januari 2010.

Patrik Forsén, 26 år, Stockholm

Talesman för organisationen. Har en bakgrund som aktivist i Nationaldemokraterna. 2006 kandiderade han för partiet i kommunvalet i Vallentuna. Var tidigare ordförande i partiets ungdomsförbund men lämnade och presenterades som talesman i samband med att Nordisk ungdom grundades. Anmälde sig som deltagare på seminariet ”Upp till kamp mot sionism” som arrangerades av islamisten Mohamed Omar i januari 2010. Han har tidigare mottagit strafföreläggande för våldsamt motstånd och försök till varusmuggling, ringa brott.


nu_andreas_nyberg_1-176.jpg

Andreas Nyberg, 22 år, Göteborg

Nyberg har precis som Forsén en bakgrund inom Nationaldemokraterna. När ND:s ungdomsförbund återlanserades i slutet av 2007 efter Forséns avhopp var det han som fick ta över ordförandeposten. Driver i dag ”Svensk student”, en kårorganisation som sorterar under Nordisk ungdom. Var med och trakasserade en lärare som uttalat sig mot rasism i skolan i mars 2010.


nu_andreas_johansson_1_176.jpg

Andreas Johansson, 25 år, Västerås

Har sin bakgrund inom Nationaldemokraterna. Tog sin första kontakt med partiet 2002 och var aktiv i sex år, bland annat som representant för ungdomsförbundet i olika officiella sammanhang. 2008 lämnade han partiet efter interna stridigheter. Är vice ordförande i Nybergs organisation ”Svensk student”. Har två år i rad varit talare när nazister demonstrerat i Helsingborg den 1 maj. Uttalar sig ofta om att höger- och vänsterextremister borde enas i sin kamp mot det svenska samhället. Dömd för grov misshandel och våldsamt upplopp.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons