JK-anmäld i fullmäktige

Publicerad 2011-03-07 13:53

Nyligen anmäldes nationaldemokraten och nämndemannen Mattias Karlstrand till JK för hets mot folkgrupp. Nu kan han komma att ta över ett av partiets mandat i Södertälje.

100919_mattias_karlstrand_1.jpgMattias Karlstrand kan bli ny representant för ND i Södertälje. Foto: Expo

Mattias Karlstrand anmäldes till Justitiekanslern, JK, efter att han skrivit att homosexualitet är ett handikapp. Om det blir utredning i ärendet så kan han komma att förlora sitt uppdrag som nämndeman.

Samtidigt står det klart att Karlstrand kan komma att representera Nationaldemokraterna i Södertälje fullmäktige.

Nationaldemokraterna har två mandat i Södertälje, det ena innehas av partiledaren Marc Abramsson. Det andra mandatet har Elin Lövgren suttit på. I början av förra veckan meddelade dock Elin Lövgren att hon lämnar fullmäktige då hon flyttar från kommunen. Ärendet ligger nu hos Länsstyrelsen för godkännande. Länstidningen rapporterar att det är Mattias Karlstrand som kommer att ta över uppdraget.

Enligt Marc Abramsson så påverkar inte JK-anmälan och en eventuell fällande dom Karlstrands möjligheter att företräda partiet i fullmäktige.
– Jag har fullt förtroende för Mattias Karlstrand. Jag ser inget i dag som skulle leda till att han inte kan sitta kvar, säger han till Länstidningen.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här