Luleå hockeys sportchef utreds för hets

Publicerad 2011-03-29 13:43

Lars Bergström, sportchef för Luleå hockey, ska enligt vittnen ha skrikit ”negersvin” åt en av Skellefteås spelare när lagen möttes förra veckan. Nu utreder polisen om han gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp.

Det är Dagens Nyheter som på nätet skriver att vittnen hörde Bergström skrika ”negersvin” när Luleå mötte Skellefteå i hockeyns elitserie förra veckan.

- Jag kan bekräfta att det upprättats en anmälan om hets mot folkgrupp, sen får utredningen visa vad det är han har sagt, säger Lars Persson, biträdande operativ chef för polisen i Skellefteå, till Expo.

Persson vill inte gå in på några detaljer i ärendet men säger att en åklagare kommer att ta ställning till om det ska gå vidare till åtal.

I ett pressmeddelande som skickades ut på måndagen skriver bland annat ordföranden för Luleå Hockeyförening att klubben tar avstånd ”från alla typer av våldshandlingar och rasism i och kring våra arenor.”

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.