Nationaldemokrat häktad för grov misshandel

Publicerad 2011-03-08 09:57

En 22-årig nationaldemokrat har begärts häktad vid Norrtälje tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för att grovt ha misshandlat en man i 50-årsåldern.

22-åringen greps och anhölls tillsammans med en 35-årig man vid 03-tiden på lördagsnatten den 26 februari. Offret ska vara en man i 50-årsåldern som misshandlades svårt på en gata i Hallstavik. Han vårdades senare på Norrtälje sjukhus, skriver Upsala Nya Tidning.

Så sent som i september förra året skrev 22-åringen en artikel på Nationaldemokraternas nättidning Nationell Idag. Han har tidigare kandiderat till kommunfullmäktige i Norrtälje för Nationaldemokraterna och varit aktiv som ungdomsrepresentant i partiet.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här