Nationaldemokrat häktad för grov misshandel

Publicerad 2011-03-08 09:57

En 22-årig nationaldemokrat har begärts häktad vid Norrtälje tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för att grovt ha misshandlat en man i 50-årsåldern.

22-åringen greps och anhölls tillsammans med en 35-årig man vid 03-tiden på lördagsnatten den 26 februari. Offret ska vara en man i 50-årsåldern som misshandlades svårt på en gata i Hallstavik. Han vårdades senare på Norrtälje sjukhus, skriver Upsala Nya Tidning.

Så sent som i september förra året skrev 22-åringen en artikel på Nationaldemokraternas nättidning Nationell Idag. Han har tidigare kandiderat till kommunfullmäktige i Norrtälje för Nationaldemokraterna och varit aktiv som ungdomsrepresentant i partiet.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.