Sannfinländarna söker allians

Publicerad 2011-03-21 13:38

Sannfinländarnas ordförande Timo Soini sträcker ut en hand till Socialdemokraterna och Centern inför valet. Foto: Europaparlamentet

Det finska högerpopulistiska partiet Sannfinländarna vill helst se ett regeringssamarbete med Centern och Socialdemokraterna. Sannfinländarna har under senare tid enligt flera opinionsundersökningar fått ett kraftigt ökat stöd bland väljarkåren.

Sannfinländarnas partiledare Timo Soini sade i en intervju i Turun Sanomat att han ser likheter mellan de tre partiernas skattepolitik, rapporterar Vasabladet. Enligt Soini så bör sannolikt även Svenska Folkpartiet inkluderas i samarbetet för att en regeringsmajoritet ska bli möjlig.

Timo Soini tror att Sannfinländarna kommer att hamna utanför ett regeringssamarbete om Samlingspartiet blir störst i valet. Timo Soini är kritisk till Samlingspartiet och De grönas skattepolitik.

Ämnen

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.