SD-motståndare tar partiets mandat

Publicerad 2011-03-09 08:54

Efter två avhopp tar Anna Börjesson över Sverigedemokraternas mandat i Ödeshögs fullmäktige. Hon är motståndare till partiet och skrev sitt namn på en blank SD-valsedel, rapporterar Östgötacorrespondenten.

Enligt tidningen har det gått någon vecka sen Länsstyrelsen gav platsen till Anna Börjesson. Kommunen trodde då att Sverigedemokraternas plats i fullmäktige skulle bli tom, men nu säger Börjesson att hon tänker ta över mandatet som politisk vilde.

Börjesson skrev sitt namn på en tom SD-valsedel för att hindra en riktig sverigedemokrat från att ta plats i kommunen.

- Sverigedemokraterna får skylla sig själva eftersom ingen som sympatiserar med partiet varit beredd att ställa upp. Ingen från partiet har heller kontaktat mig sedan jag blivit invald. Det verkar som att de satsar sitt krut på riksdagen och skiter i kommunerna, säger Anna Börjesson till Östgötacorrespondenten.

Börjesson tillhör idag inte något parti och säger till tidningen att hon planerar att samarbeta med alla som delar det hon ”tycker är rätt”.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.