SD-ordförande kvar i Dalarna-Västmanland

Publicerad 2011-03-28 17:11

Valberedningens förslag godkändes inte och Marie Edenhager blir kvar som ordförande i Sverigedemokraternas distrikt Dalarna-Västmanland. Det blev resultatet av helgens distriktsårsmöte.

Inför årsmötet hade valberedningen i förslagit en ny ordförande i form av den före detta friskolerektorn Ove Raskopp. Den sittande styrelsen menade dock att förslaget var ogiltigt eftersom styrelsen inte fått ta del av det innan första januari.

- Diskussionen på årsmötet kretsade mycket kring om förslaget var giltigt eller inte. När det sedan ogiltigförklarades var det väntat, säger Ove Raskopp till Expo.

När Expo pratar med Raskopp är han på väg till sitt arbete. Han är inte besviken över att inte ha blivit vald till ordförande och säger att han blickar framåt.

- Det är betungande att vara ordförande, och jag har redan mycket att göra.

Vad tycker du om att Marie Edenhager blir kvar som ordförande ett år till?

- Jag har inga kommentarer till det, och det får du tolka hur du vill, vilket jag också hoppas att du gör, om man säger så, säger Ove Raskopp.

Expo har sökt Marie Edenhager för en kommentar.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här