SD vill inte prata om uteslutningar

Publicerad 2011-03-18 13:02

Sverigedemokraten Erik T Johansson skickade 2009 mejl där han ifrågasatte den officiella historieskrivningen kring Förintelsen. Han är fortfarande medlem i partiet. Foto: Expo

Rasism och antisemitism. Sverigedemokraten Erik T Johansson skickade antisemitiska mejl. Isak Nygren ifrågasatte ”rasblandning”. Båda är kvar i partiet och pressekreterare Martin Kinnunen säger till Expo att ingen SD-politiker som figurerat i media har uteslutits i år.

Expo har under flera dagars tid varit i kontakt med Sverigedemokraternas pressekretariat för att få information om vilka personer som varit under utredning för uteslutning. På fredagen säger Martin Kinnunen att den informationen inte kommer att lämnas ut.

- Det är inga offentliga diskussioner som förs. Vi berättar bara om personer som fått uppmärksamhet i media, säger han.

Expo känner till fyra personer som gett uttryck för rasistiska eller antisemitiska åsikter i sin roll som sverigedemokratisk politiker de senaste månaderna.

Kinnunen säger till Expo att de inte uteslutit någon som de har anledning att berätta om. Han säger däremot att styrelsen har fört diskussioner som kommer att återupptas vid nästa möte.

- Våra stadgar säger att det inte går att utesluta någon på ett styrelsemöte, säger Martin Kinnunen.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.