Sverigedemokrat upptaxeras för bluffakturor

Publicerad 2011-03-22 08:55

Tommy Johansson som representerar Sverigedemokraterna i kommunstyrelsen i Heby i Uppsala har anklagats för att ha använt bluffakturor för att ta ut svarta pengar ur sitt företag. Nu har Skatteverket upptaxerat honom.

Enligt Skatteverket tjänade Johansson hela 285 600 kronor mer än vad han deklarerade under 2009 och 2010. Myndigheten hittade pengarna när de granskade Sala Härdarna AB, ett företag som Johansson är styrelseledamot och delägare i.

Nu har Skatteverket upptaxerat Johansson och krävt att han ska betala den skatt han är skyldig. Johansson själv har i sin tur överklagat Skatteverkets beslut och sagt att han vill bli beskattad enligt de deklarationer han lämna in.

Enligt en dom från förvaltningsrätten i Uppsala anser Skatteverket att Sala Härdarna AB fått falska fakturor av tre underleverantörer. När fakturorna betalats har pengarna hämtats ut i kontanter och återförts till Sala Härdarna som i sin tur ska ha använt dem för att betala svart arbetskraft och extra lön till ägarna.

Expo har sökt Tommy Johansson för en kommentar.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.