Tre tomma stolar för SD i Alvesta

Publicerad 2011-03-08 09:04

Resten av mandatperioden blir det tomt för på Sverigedemokraternas platser i kommunfullmäktige i Alvesta. I veckan meddelade Centh Gustafsson att han lämnar sin plats, skriver Smålandsposten.

Gustafsson meddelade i ett mejl till Smålandsposten att han lämnar sitt uppdrag av personliga skäl. Han var gruppledare för SD i kommunen, och siste man att lämna sin post efter att Paul Wahlin och Anders Brandell tidigare avsagt sig sina uppdrag.

- Jag väljer att hoppa av från Sverigedemokraterna för jag vill satsa på min familj och vänner, så jag slutar av personliga skäl, skriver Gustafsson i mejlet till Smålandsposten.

På grund av avhoppen kommer Sverigedemokraternas tre stolar nu att stå tomma den resterande delen av mandatperioden. Bertil Olsson (S), ordförande i fullmäktige, säger att det var väntat då Gustafsson slutat att dyka upp på gruppledarträffarna.

– Nu har drygt 600 röster ingen representation. Jag har all respekt för väljarna, hur de röstar. Nu är deras röster bortkastade, säger Bertil Olsson till Smålandsposten.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.