BNP-aktivist gripen för olaga intrång

Publicerad 2011-04-21 12:03

En medlem i högerextrema British National Party greps när aktivister från partiet protesterade utanför en bostadsrättsförening i Wakefield, Storbritannien. Protesten gällde föreningens förbud mot att en anställd inte tillåtits att smycka en företagsbil med ett kors.

Efter att bostadsrättsföreningen Wakefield and District housing (WDH) förbjudit en anställd, Colin Atkinson, att ha ett palmkors i WDH:s företagsbil inför påsken strömmade närmare tusen protestbrev in till WDH, uppger den brittiska nyhetssajten dash.com

På sin hemsida skriver WDH att de ställer sig bakom personalens rätt att bära religiösa symboler på arbetstid och att förbudet bara gäller att smycka företagets bilar med privata ägodelar. WDH tillbakavisar också påståenden om att dispyten med Atkinson skulle ha lett till disciplinära åtgärder mot honom och uppger att de hoppas kunna komma till en överenskommelse med Atkinson.

BNP-aktivisten Adam Walker greps när en grupp medlemmar gjorde intrång på WDH:s privata område för att lämna ett protestbrev. Personalen kände sig hotade och kontaktade polisen.

BNP säger i stället att anledningen var att polisen bett Walker att flytta sin bil från området. När han gjorde det utan att använda säkerhetsbälte skrev polisen ut en bot som Walker plockade bort från sin vindruta, vilket enligt BNP resulterade i gripandet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.